Sivu 3 / 3

Hankkeen esittely

Toimenpiteet ja tavoitteet

Kuvia on kertynyt yksityisistä kotiarkistoista ja seurojen arkistoista. Kuvat skannataan ja tallennetaan arkistointikelpoiseen tallennusmuotoon. Kuva-arkisto järjestetään CD -ja DVD- levyille siten, että se parhaiten palvelisi käyttäjiä. Videot siirretään ja tallennetaan pakkaus- ja tallennusmuotoon, joka on helppo muuntaa toiseen formaattiin sekä helppo leikata ja käsitellä. Tavoitteena on kaikki arkistoon tallennetun aineiston helposti esille saanti sekä aineiston säilyvyyden ja lukukelpoisuuden varmistaminen.

Asiantuntijoiden tieto taitoa käytetään apuna hankkeen eri vaiheissa. Osallistujat saavat ohjausta tarpeen mukaan kuvien -ja videoiden käsittelyyn. Aktivoidaan kyläläisiä tuottamaan erilaisia julkaisuja ja dokumentteja. Toiminnalla lisätään myös eri-ikäisten asukkaiden sosiaalista kanssakäymistä. Järjestämme yhteisiä tapahtumia ja retkiä.

Osallistumalla toimintaan voit tutustua kuvien ja videoiden myötä omaan paikallishistoriaan ja näin tieto siirtyy sukupolvilta toisille. Toivotamme kylän asukkaat ja entiset asukkaat mukaan kuvahistorian tallentamiseen, sillä siitä on iloa itsellesikin. Jokaisen albumista löytyy varmaan kylähistorian kannalta tärkeitä kuvia. Monet vanhat kuvat saattavat olla todella pieniä, josta on vaikea edes tunnistaa henkilöitä. Me autamme siinä. Soittakaa tai lähettäkää sähköpostia meille yhteyshenkilöille.

« Edellinen
1 |  2 |  3